Dezvoltare personala pentru femei

valentin-dilta

Parteneri

Micii developeri

micii-developeri-logo

Academia Micilor Developeri organizeaza cursuri de programare software pentru micii developeri, copiii cu varste intre 7 si 14 ani.

De ce programare software?

Pentru ca tehnologia este peste tot in jur si vrem sa invatam copiii sa o creeze, nu doar sa o foloseasca.

“A invata sa scrii programe iti forteaza rationamentul si te ajuta sa gandesti mai bine, creeaza un mod de gandire care cred ca este util in orice domeniu.” – Bill Gates, Chairman, Microsoft.

A invata sa programezi este ca si invatarea unei limbi straine sau invatarea scrisului. De fapt, in terminologia tehnica, asa se si numeste actiunea in sine: “a scrie cod”. Limba de circulatie internationala a viitorului este
programarea.

Ce limbaje invatam?

– limbajul Scratch, dezvoltat de catre M.I.T. special pentru scolile americane, un limbaj interactiv, distractiv si vizual in care copiii invata conceptele cele mai importante ale programarii.

– limbajul Blockly, dezvoltat de catre Google special pentru invatarea programarii intr-un mod intuitiv si vizual indiferent de varsta cursantului.

– HTML – limbajul de programare al Internetului folosit deopotriva de programatorii seniori si juniori.

Cine sustine cursurile?

Trainer Costin PIETRARU, avand o vasta experienta in domeniul dezvoltarii de tehnologie atat ca antreprenor cat si ca membru in echipa unor firme importante din domeniul IT (ro.linkedin.com/in/pcostin)

Compania: Code Skills SRL, firma specializata in sustinerea cursurilor de informatica.

e-mail: cursuri@miciideveloperi.ro

http://miciideveloperi.ro

Tel: 0724571217

Este important pentru toti copiii sa invete sa scrie cod?

Prin comparatie, foarte putini copii dupa ce invata sa scrie vor deveni jurnaliști sau scriitori profesionisti. Atunci de ce trebuie toata lumea sa invete sa scrie?

Astfel de intrebari par prostesti. Oamenii folosesc scrisul in toate activitatiile vietii lor: de la a trimite mesaje prietenilor de ziua lor de nastere, pentru a nota liste de cumparaturi si pana la a inregistra sentimentele personale in jurnale.

Actul scrisului angajeaza oameni in noi moduri de gandire. Cu cat oamenii scriu, ei invata sa organizeze, sa rafineze si sa reflecteze asupra ideilor lor. In mod evident, exista motive puternice pentru ca toata lumea sa invete sa scrie.

Astazi, a scrie cod (programare pe calculator) este o extensie a scrisului. Capacitatea de a coda va permite copiilor de astazi ca in viitor sa “scrie” noi tipuri de lucruri – povesti interactive, jocuri, animatii si simulari. Si, ca si in cazul scrisul traditional, exista motive puternice pentru toata lumea sa învete sa scrie cod. Copiii care invata sa programeze, micii developeri, beneficiaza de un mod de gandire si de organizare a informatiei diferit de restul copiilor.

Gandirea de calcul (Computational Thinking) este o abilitate-cheie pentru toti copiii secolului 21. Pentru a capata o astfel de gandire trebuie sa percepem lumea inconjuratoare prin metodele folosite de programatori pentru scrierea programelor.

www.miciideveloperi.ro

Iti multumim ca trimiti prietenilor acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inscrie-te la newsletter!

Gestionam cu integritate lista de abonati.