Dezvoltare personala pentru femei

valentin-dilta

Bloggeri Femeia Viitorului

Savoir-vivre

savoir-vivre„Savoir vivre – blog de etichetă” își propune să aducă soluții simple pentru situații complexe si un plus de eleganță în viețile cititorilor săi, răspunzând la întrebări ca: Cine intră primul în restaurant? Ce faci când cineva vorbește la telefon în timpul unei piese de teatru? Cum și ce flori oferim? Te-au enervat vreodata confidențele făcute în sala de așteptare de la cabinetul medical? Cum aranjăm masa pentru o cină elegantă? Cum alegem paharele? Dar vinul? Când muzica devine zgomot? Cum se poartă copilul tău în vizită? Ai musafiri din alt oraș? Ce știi despre politețea în rețelele de socializare? Poți să spui NU fără sa fii nepoliticos? Ce obiceiuri păstrăm și ce tradiții împrumutăm din alte culturi când vine vorba de nunți sau botezuri? Cum eviți o întrebare despre salariul tau? și multe alte dileme de care ne lovim zi de zi la serviciu, pe stradă, la cumpărături sau chiar în familie.

Definit simplu, conceptul de „Savoir vivre” se referă la modalitățile de a trăi o viață mai bună. Cele două cuvinte provin din limba franceză: „savoir” – a ști, „vivre” – a trăi. Deși simplă la prima vedere, aplicația conceptului în societatea modernă este exact la polul opus. Mai degrabă înseamnă a ști să trăiești bine, obținând tot ce este mai bun de la viață.

„Savoir vivre” se asociază mereu cu regulile de conduită dintr-o societate, deoarece o viață bună nu înseamnă doar o viață îmbelșugată. „Savoir vivre” înseamnă arta de a trăi frumos.

Trăim într-o lume în care nu ar trebui sa își aibă locul răutatea și intransigența față de alegerile celorlalți, dar ne naștem egoiști, moștenind genetic caracterele strămoșului din peșteră și doar prin educația pe care am primit-o sau pe care o transmitem putem sa ne deosebim de acest strămoș condus doar de instinctul de supraviețuire.

Iti multumim ca trimiti prietenilor acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inscrie-te la newsletter!

Gestionam cu integritate lista de abonati.